ST.CECILIA NIEUWS

06-07-2020

THEO VAN DER WESTERLAKEN BENOEMD TOT ERE-LID VAN HARMONIE ST.CECILIA !

THEO VAN DER WESTERLAKEN BENOEMD TOT ERE-LID VAN HARMONIE ST.CECILIA !

CHAAM/BREDA - Afgelopen zaterdagmiddag 4 juli kwamen de leden van de Chaamse Harmonie St. Cecilia bijeen om een digitale serenade op te nemen met beeld en geluid voor hun medemuzikant hoornist Theo van der Westerlaken. De opnamen, uitgevoerd door Harold Spijkers, vonden plaats achter Bellevue bij de oude gymzaal in de open lucht. Theo van der Westerlaken, die in het ziekenhuis verblijft, ontving de serenade omdat hij het ere-teken van de gemeente Alphen-Chaam had ontvangen, maar ook omdat het bestuur van de Harmonie hem tot ere-lid heeft benoemd. Vandaag werd de film in het ziekenhuis aan Theo vertoond en de oorkonde behorende bij het lidmaatschap uitgereikt.

JUBILISSIMO
De serenade, onder leiding van dirigent Pieter Zwaans, bestond uit vier marsen waaronder Officer of the Day, het ongekroonde Chaamse volkslied. Toepasselijk was de uitvoering van de mars Jubilissimo. Theo is dit jaar namelijk 55 jaar lid van de Harmonie op althoorn en geregeld tijdens het uitrukken op trompet, bekkens of grote trom. Voor de gewaardeerde jubilaris werden vervolgens de marsen Drumbo en Longstreet Dixie ten gehore gebracht.

ERE-LID
Voorzitter Guust van der Steen memoreerde dat het bestuur tijdens een speciaal overleg had besloten om Theo tot erelid te benoemen vanwege zijn grote verdiensten voor de vereniging. Al sinds 1976 zit Theo in het bestuur van de Harmonie en coƶrdineert de oud-papieractie, de grootste inkomstenbron van de vereniging. Vanaf 1995 tot nu is Theo secretaris. Voor allerlei klussen kun je steeds bij hem aankloppen, variƫrend van het verkopen van Steunkaarten, het organiseren van concerten tot het uitstippelen van uitstapjes.

UNIFORM
De leden van de Harmonie waren tijdens de opname van de verrassingsserenade afgelopen zaterdag speciaal voor de gelegenheid gekleed in het oude uniform. Theo vindt dat kostuum immers mooier dan de huidige sobere outfit. Ook het historische vaandel met daarop de beeltenis van de Heilige Cecilia, die al 127 jaar over de Chaamse Cecilianen waakt, was uit de kast gehaald ter ere van Theo. -Berry van Oers

Foto: Oorkonde behorende bij de benoeming tot Ere-Lid van Harmonie St.Cecilia!

Foto: Ode in het oude uniform aan Ere-Lid Theo van der Westerlaken! (foto: F.vd.Teems)